Побутові редуктори тиску

Встановлення регулятора тиску води в квартирі – доступний спосіб покращення якості водопостачання. Побутовий регулятор підтримує заданий тиск води після себе. Достатня пропускна спроможність регуляторів для квартири чи приватного будинку – 3 м³/година.


Місце встановлення редуктора на воду

Редуктор встановлюється після фільтру грубої очистки (грязевика або «косого фільтра»). Добре, якщо вода після грязьовика, проходитиме через додатковий фільтр з промиванням . Розміри комірки сітки фільтра не повинні перевищувати 100-200 мкм. Багато виробників регуляторів спеціально обговорюють цей момент.

Після редуктора встановлюється лічильник води. Але багато виробників рекомендують встановлювати водомір саме перед редукційним клапаном.

Схема монтажу редуктора тиску Honeywell D04FM

Схема монтажу редуктора тиску Honeywell D04FM

Теоретично такі рекомендації цілком обґрунтовані, наприклад, водомір СВ-15 здатний тримати 1,6 МПа; 16 бар; 16,32 кгc/см².

Але теоретичні аргументи не завжди працюють. Якщо ви бачили водяний лічильник, що плачуть, захисне скло якого, з внутрішнього боку, покриває безліч дрібних крапельок, то ви зрозумієте.

Якщо немає завдання, захистити разом з усім обладнанням системи і лічильник води, то редуктор можна встановлювати і після лічильника.

Важливо в обох випадках установки обов'язково передбачити заспокійливу ділянку 5 x DN (діаметр трубопроводу).

Інші моменти монтажу не такі важливі. Наприклад, встановлення вентилів до та після приладу, для відсікання частини обладнання на час обслуговування. Влаштування обвідного каналу.

Монтаж РДВ нічим не відрізняється від встановлення лічильника води. Виробники рекомендують встановлювати виріб на горизонтальних ділянках трубопроводу, проте практично допускається і вертикальний монтаж . Важливо враховувати наступний фактор, що у вертикальному монтажному положенні ручка налаштування повинна бути спрямована вгору (для моделей, що не обладнані фільтрами тонкого очищення). При цьому всі основні функції обладнання працюватимуть коректно. Для клапанів обладнаних фільтрами можлива некоректна робота елемента, що фільтрує, і в даному випадку радимо звернутися до фахівців за консультацією про можливість встановлення обраного вами обладнання у вертикальному положенні.

Правила установки для побутових регуляторів:

  • автоматичний клапан встановлюють у опалювальному, доступному для обслуговування при експлуатації, місці;
  • корпус не повинен відчувати напруг стиснення, кручення та вигину;
  • напрямок стрілки на корпусі збігається з перебігом руху потоку;
  • перед установкою регулятора трубопровід промивають, видаляють частинки окалини, піску та відкладення мулу;
  • сітчастий фільтр , встановлений після запірного вентиля на введенні водопроводу в квартиру, покращить роботу регулятора та побутового гідравлічного обладнання;
  • Запірна арматура (вентиль) після регулятора необхідна для обслуговування та заміни пристрою.

Регулятор тиску води у квартирі: як регулювати прилад?

Регулятор тиску води у квартирі

Первинне налаштування регулятора тиску води відбувається на підприємстві-виробнику. Попередньо встановлене значення потрібно, якщо тиск регулятора не збігається з робочими параметрами водопроводу.


І тут виникає питання: як регулювати?

Регулятор тиску води, обладнаний манометром, значно спростить процес налаштування. Повертаючи регулювальний гвинт, домагаються показань манометра, що відповідають паспортним даним найбільш вразливого обладнання, включеного в систему водопостачання.


Якщо в корпусі регулятора не передбачено гніздо для встановлення манометра, то його встановлюють на водопровід окремо. Клас точності манометра та діапазон вимірювань повинні відповідати навантаженню мережі тиску. Похибка калібрування може вплинути на роботу побутових гідравлічних пристроїв. Регулювання редуктора наосліп, без чіткого візуального представлення результату неможливо.

Порядок дій:

  • відкрити вентиль на врізанні водопроводу у квартиру;
  • закрити точки відбору води (змішувач, змивний бачок, водонагрівач, пральна та посудомийна машина, фільтр очищення питної води);
  • виставити необхідне значення тиску за манометром (2÷3 бар);
  • відкрити крани у точках для відбору води, перевірити відповідність тиску заданому параметру.

Відеоогляд налаштування регулятора тиску води Honeywell D06F:

Якщо у Вас виникли запитання, будь ласка, ставте у коментарях нижче.

Коментарі

Растёт давление после редуктора, входящая 4.5, выставил 3, но через 5 минут вырастает на те же 4.5, поменял редуктор, асе повторяется, что делать?
Евгений 28/02/2022, 12:08
Код: D04FM-1/2A
-30%
  • Хіт продажів
Код: D04FM-3/4A
-30%
Код: D05FS-1/2A
Редуктор тиску води Honeywell D05FS-1/2A -25%
  • Хіт продажів
Редуктор тиску води Honeywell D05FS-1/2A
3349.04 2 511.67 ГРН
Особливості: настроювальна шкала на ручці
Код: D06F-1/2A
-25%
  • Хіт продажів
Код: D06F-3/4A
Редуктор тиску Honeywell D06F-3/4A
4239.12 3 179.12 ГРН
Код: FK06-1/2AA
-30%
  • Хіт продажів