Редуктор тиску для бойлера-схема установки

Про реальний стан інженерних систем ЖКГ усі знають не з чуток. Особливо гостро питання відчувається під час літніх реставрацій зношених мереж гарячого водопостачання. Первинні обіцянки про відсутність гарячої води в будинку кілька тижнів можуть запросто перетворитися на місяці. Саме тому встановлення електричних водонагрівачів – це простий та ефективний вихід із ситуації. А встановлення редуктора тиску для бойлера це Ваша безпека та захист від незапланованих витрат.


Водонагрівачі накопичувального типу (бойлери) розраховані робочий тиск 3-6 атмосфер. Іноді трапляється, що реальний тиск буває набагато вищим – 6-8 атмосфер. У таких випадках спрацьовує запобіжний клапан , який іде в комплекті з кожним бойлером. Однак застосування цього клапана не завжди забезпечує повну безпеку нагрівача від проблем, пов'язаних із тиском. Тому рекомендується встановлення редуктора тиску води перед бойлером.

Редуктор тиску для бойлера

Редуктор тиску води для бойлера , ціна якого значно менша від вартості водонагрівача, може запобігти величезним матеріальним збиткам або навіть трагедії.

Про те, навіщо потрібний регулятор тиску для водонагрівача, читаємо нижче.

Регулятор тиску для бойлера в новобудовах

У сучасних міських будинках вода подається під тиском 8-12 атмосфер. По-хорошому, тут найправильніше поставити регулятор на вході трубопроводу в квартиру. У цьому випадку під «захистом» редуктора буде не лише бойлер, а й решта санітарно-технічних приладів.

Але все ж таки на електроводонагрівач рекомендується встановити додатковий редуктор – на випадок виходу з ладу основного.

Основна функція регулятора – знижувати вхідний тиск до необхідного значення. У більшості випадків на редукторах, що поставляються із заводу, встановлено налаштування – 3 атмосфери. Тому у разі відсутності редукційного клапана, підривний клапан, встановлений на водонагрівачі, буде постійно текти. Так як його налаштування знаходиться в діапазоні 6-8 бар. У зв'язку з цим збільшується споживання води, яка не споживається, а просто зливається до системи каналізації.

Крім цього, різкий перепад напору може порушити герметичність стиків, спровокувати розгерметизацію та миттєве падіння тиску в баку. При високій температурі це загрожує проривом.

Рекомендація Рекомендація! Якщо ви придбали редуктор із манометром, рекомендуємо встановити після нього зворотний клапан. Клапан необхідний для запобігання дії зворотного тиску. При нагріванні об'єм води в бойлері збільшується і за відсутності водорозбору, починає тиснути «на обрат». Відповідно, тиск у трубі подачі холодної води збільшується і показання на манометрі будуть некоректними – манометр покаже Вам не тиск після редуктора, а зворотний тиск водонагрівача.


Редуктор для бойлера в системах індивідуального водопостачання та в старих багатоповерхівках

У приватних будинках та старих міських спорудах тиск нижчий, ніж у сучасних будівлях. Проте перепади його також дуже відчутні. Тому головна функція редуктора тут – стабілізація напору, захист обладнання від гідроударів, поломки обладнання та розрив бака.

Порада Важливо знати! Встановлення обладнання слід проводити, виходячи з рекомендацій, зазначених виробником в інструкції, що додається до кожного редуктора в комплекті. Це захистить Вас від неприємних сюрпризів, пов'язаних з неправильною установкою.


Типи та різновиди

За конструкцією регулятори тиску відрізняються типом і матеріалом робочого механізму. В одному випадку це поршень, в іншому – мембрана.

Усередині поршневих редукторів розташована тарілка клапана, яка сприймає зміни тиску в системі водопостачання та приводить у дію золотник редуктора. У разі високого тиску золотник перекриває прохідний переріз води, тим самим збільшує опір потоку і тиск після проходження регулятора – знижується.

У конструкції мембранного регулятора функцію тарілки поршня виконує еластична мембрана. Завдяки еластичності матеріалу мембрана ефективніше реагує на коливання тиску у мережі водопроводу. Також за рахунок відсутності тертя між поршнем та стінками корпусу (як у випадку з поршневими редукторами), мембранні регулятори тиску більш точно та стабільніше підтримують встановлене значення тиску.


Нюанси вибору

Номінальний тиск

Підбір редуктора залежить від типу системи, в якій він буде встановлений. Для багатоповерхівки потрібно 16 атм., Для приватного будинку 10-12 атм. Для систем із підвищеними вимогами існують моделі PN25.

Діаметр підключення

Найчастіше побутові бойлери невеликого об'єму розраховані на підключення 1∕2". Є моделі під 1 дюйм, а також 3∕4", 1 1∕4" та 1 1∕2 дюйма.

Діапазон та можливість регулювання

Кожен редуктор має власний діапазон регулювання. Тому при виборі звертайте увагу на цей параметр. Щоб потрібне Вам значення точно потрапляло до цього діапазону. З погляду комфорту необхідно віддавати перевагу редукторам, які регулюються за допомогою зручної ручки. Наприклад, як регулятор від німецького бренду Honeywell D04FM-1/2A.


Регулятор тиску Honeywell D04FM-1/2A


Умови гарантійного ремонту

Якщо в інструкції до бойлера редуктор вказаний як обов'язковий елемент безпеки, без нього водонагрівач за гарантією відремонтувати не вийде.

Виробник

На ринку існує безліч брендів, які пропонують у своєму асортименті даний вид арматури. Наша рекомендація – купувати продукцію лише перевірених брендів та переважно редуктори мембранного типу.

Наприклад, німецький бренд Honeywell є одним із лідерів із виробництва регуляторів тиску води. Найбільш популярні моделі цього бренду – D04FM, D06F та D05FS.

Таким чином, редуктор тиску води для бойлера – це не тільки надійний захист обладнання, а й запорука спокою його користувачів. Також він допоможе Вам скоротити витрати води та заощадити гроші.

❓ Шукаєте де купити редуктор тиску для бойлера?

✔️ На сайті ᐉ Profimann.com.ua можна купити Редуктори тиску води для бойлера за найкращою ціною з доставкою по Україні або самовивозом в Києві. Тут Ви можете ознайомитися з актуальними цінами, читати відгуки, вибрати за технічними характеристиками або отримати безкоштовну консультацію нашого фахівця за телефоном (067) 101-13-71 або через онлайн чат.

❓ Якого виробника ви порадите?

✔️ Ми радимо звернути увагу на редуктора марки: Honeywell (Німеччина)

Коментарі

Спросил у своего друга, он устанавливает бойлеры, он рекомендует именно этой фирмы
AchiveMan 05/02/2020, 18:39
Код: D04FM-1/2A
-30%
  • Хіт продажів